Wat niet te zeggen bij een eerste date tegen een vrouw

De auteur Kezia Noble heeft in één van haar boeken ook geschreven over wat je best niet zegt op een eerste date. Het is misschien nog belangrijker wat niet te zeggen dan wat je wel zegt. Een gesprek zal wel opgang komen en vanzelf naar de onderwerpen gaan die jullie beiden graag bespreken maar een paar dingen kan je toch maar beter vermijden.
Hier zijn haar 5 no-no’s voor een eerste date.

1. Heb ik de juiste keuze van locatie gemaakt?

Vrouwen willen graag een man die zekerheid uitstraalt in wat hij doet en welke keuzes hij maakt. Als je tijdens de date toch de indruk krijgt dat de locatie niet echt haar ding is kan je dit nog altijd gebruiken als een gespreksonderwerp. Je kan dan ook altijd met het voorstel afkomen dat zijn de locatie voor de volgende date mag kiezen. Stel dit voor op een luchtige manier.
Ga je echter nooit verontschuldigen voor de keuze van je keuze voor de eerste date. De locatie zou er eigenlijk niet zozeer mogen toe doen dan wel het gezelschap en interactie tussen jullie beiden.

2. Ik voel me nerveus.

Nog eentje die je beter niet in de mond neemt. Toegeven dat je nerveus bent doe je beter niet. Dit zal eerder medelijden dan andere gevoelens bij haar opwekken. Medelijden is niet echt een goede basis voor een relatie. De kans is groter dat ze je als een vriend zal zien dan iets anders.

3. Ik wil alles van je weten.

Rustig aan maar. Niet alles tegelijk. Zelfs voor de meest spraakzame vrouwen zal deze vraag overweldigend zijn. Hoewel je zou denken dat het een geweldige opener is die haar de indruk geeft dat je haar verhaal wil horen is dit toch niet het beste idee. Je wil toch echt niet op de eerste date alles van haar weten. Haar vorige relaties. De foute dingen die haar vorig vriendje heeft gedaan of bepaalde gewoonten die ze heeft.
Vrouwen worden ook graag mysterieus gevonden. Laat het gesprek op jullie eerste date rustig zijn gang gaan en volg gewoon de stemming.

4. We moeten dit nog eens te doen.

Deze vraag straalt weer geen zekerheid uit. Het geeft de indruk dat je niet zeker bent dat er een tweede date zal komen. Je kan het beter anders verwoorden. Zoals :”Volgende keer kies jij de plaats”. Je geeft de volgende date al vorm. Ze moet niet met ja of nee antwoorden en je geeft al een verwachting. Je speelt hiermee ook in op haar nieuwsgierigheid naar een volgende date.

5. Je ziet er echt leuk vanavond.

Elke vaag of algemene complimenten moeten worden vermeden in het gesprek. Vervang het woord “mooi”, “prachtig” of zelfs “behoorlijk” met iets meer dynamiek en dat zich richt op een meer gedetailleerde attribuut van haar. Voorbeeld: “. De manier waarop je je make-up gedaan hebt, is echt opvallend” of “Ik hou echt van het feit dat je goede smaak in schoenen hebt.”
Dit klinkt misschien een beetje te gedetailleerd maar je zal hier over het algemeen meer succes mee hebben dan het algemene “Je ziet er leuk uit”.
Vergeet niet dat vrouwen een grote inspanning om eer goed uit te zien als ze op date gaan. Je kan er dan dus alleen mee scoren als je de juiste complimentjes geeft. Deze zullen meer succes hebben als ze wat gedetailleerder zijn op bv haar make-up, schoenen, ….. Maar niet overdrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *